За нас

Пиано Центре Скопје е специјализирана компанија за продажба, штимање, поправки и реставрација на вертикални и хоризонтални акустични пијана. Темелите на оваа компанија се наследството на долгогодишната традиција на семејството Ристески. Високо стручниот кадар се истакнува со својата професионалност во одржувањето на инструментите и е дел од активностите на компанијата по својата ефикасност ненадмината во Државата. Пиано Центре Скопје е промотор на класичната музика организирајќи концерти, особено во сферата на пијанистичкиот репертоар.

Традицијата на компанијата што се однесува на љубовта кон пијаната започнува во седумдесеттите години од минатиот век со Кире Ристески, а ја продолжуваат синовите Бојан и Даниел Ристески. Се усовршуваат и специјализираат во едни од најреномираните фабрики за производство на пијана, “Petrof”, “Steinway & Sons”, “Boosendorpher” и “Feurich”. Тие се втора генерација на пијано техничари/клавир-штимери кои денес успешно ја водат компанијата. Корисници на услугите се Македонската Филхармонија, Факултет за музичка уметност, Македонска Опера и Балет, средните музички училишита на Р.М. , концертни сали, градинки, театри, угостителски и хотелски објекти, еминентни уменици, приватни купувачи и многу други. 

Се надеваме дека и Вие нам ќе ни ја подарите Вашата доверба.

Team
Crown Icon
Testimonials
Lorem Ipsum

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Name Surname
Lorem Ipsum

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

Name Surname